donderdag 21 februari 2019

Eindpresentatie Jieha’s 2016-2017

Ondernemen met engagement, dat doen we in het 5de jaar Office Retail met het project JIEHA van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen).

Vlajo Jieha! of Jong Initiatief voor Eerlijke Handel is een korte ondernemingservaring, waarbij onze jongeren proeven van ondernemen . In kleine teams starten ze een eigen onderneming. Vlajo Jieha!-teams mogen ook een dienst commercialiseren, zolang deze past binnen het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de behaalde winst ondersteunt het team een goed doel naar keuze.
Een heel jaar door verkochten onze leerlingen hun eerlijke producten op allerlei markten. Tijdens de slotpresentatie op Campus Sint-Willebrord vertelden ze over hun ervaringen en maakten ze het eindbedrag bekend dat ze aan hun zelfgekozen goede doel schonken. Uiteraard onthaalden ze hun bezoekers, vertegenwoordigers van de goede doelen en leerlingen van 6 Office en Mode op de gepaste wijze.
Choxfam schonk € 89,22 aan hun goede doel OXFAM.
Sweet Temptation haalde € 60,00 op voor hun goede doel KARAMA SOLIDARITY;
€ 82,05 schonk (H)Eerlijk Fruitig aan BRING A SMILE.
De afgevaardigden van deze organisaties namen zeer tevreden hun cheque in ontvangst. Het voelt bijzonder goed dat wij met dit project iets goeds kunnen doen voor anderen. Dat maakt van dit schooljaar een geslaagd ondernemingsjaar! Proficiat voor jullie inzet!

Foto’s van de onthaaltaken en presentaties kan u bekijken op deze link: https://goo.gl/photos/DYve2NsA16rYomzk6

maandag 12 juni 2017

onder

 

Home