zaterdag 19 januari 2019

Een hart voor een ander - Part 2

We rapporteerden het al eerder. De actie “Een hart voor een ander” van Campus Sint-Willebrord is volop aan de gang. “Een hart voor een ander” is het initiatief van modeleerkracht Lut Vercammen. Samen met de andere modeleerkracht, Ria Luyten, stimuleerden ze de leerlingen van het tweede en derde jaar om hartjes en zakjes te produceren. De kussentjes dienen als ondersteuning om te slapen voor vrouwen die door borstkanker hun borst zijn kwijtgeraakt. Voor de chemo maakten ze rechthoekige zakjes zodat het wondvocht op een discrete manier kan afgevoerd worden door een drain. Op deze manier krijgen vrouwen toch een positieve steun krijgen tijdens hun behandeling.

Tot nu hebben leerkrachten en leerlingen zich ingezet om de hartjes en zakjes te maken. Er kwamen ook nog sleutelhangers met een hartje bij. De leerlingen van de mini-ondernemingen verkochten deze voor dit goede doel tijdens het oudercontact. Zij gaan dit nog het hele jaar doen.
Op maandag, 16 november 2015 trokken mw. Vercammen, mw. Luyten en de directeur dhr. Claus naar de borstkankerafdeling van het ziekenhuis in Turnhout waar Mw. Vercammen onder behandeling is. Zij presenteerden de kussentjes en zakjes. De oncoloog Dr. Jean Meyskens en verpleegkundige Lief namen ze in ontvangst. Dit moment werd voor onze leerlingen zeer concreet en stimuleert ze verder te blijven produceren.
De hartjes en zakjes worden gratis doorgegeven aan de patiënten. Dit kan door uw steun. U kan nog steeds uw bijdrage leveren. Ofwel kan u €10,00 te storten op het rekeningnummer BE29 7310 1472 3864 van Campus Sint-Willebrord met als vermelding “Een hart voor een ander”. Ofwel kan u op één van de verkoopmomenten van de mini-ondernemingen dit doen.
Deze actie werd ook vermeld in de Gazet van Antwerpen, regio Kempen, op dinsdag 17 november.
De foto’s kan u bekijken op deze link:
Wij danken u zeer voor élke bijdrage aan “Een hart voor een ander”!

vrijdag 20 november 2015

onder

 

Home