woensdag 21 maart 2018

Education for entrepreneurship

Op 24 oktober 2013 bezochten 13 buitenlandse leerkrachten campus Willebrord. Ze kwamen een kijkje nemen hoe wij ondernemerschap in onze school integreren en promoten.

Europa heeft nood aan meer ondernemers. Ondernemers zijn belangrijk voor de werkgelegenheid. Het promoten van het ondernemerschap en het ontwikkelen van de ondernemerszin gebeurt al zeer lang op onze school. Ook DBP (een onderdeel van het Departement Onderwijs en Vorming) startte al in 2002 met zijn eerste project om het ondernemerschap bij jongeren op school te promoten. Sindsdien bouwde DBO heel wat ervaring op met het ontwikkelen en uitvoeren van allerlei internationale ondernemerschapsprojecten, initiatieven, competenties en wedstrijden voor secundaire scholen. Tijdens dit bezoek kwamen ze luisteren naar de getuigenissen van onze leerlingen van 5 en 6 handel. Zij stelden hun leeronderneming voor en vertelden over het project Filmfestival. 6 kantoor vertelde over hun ervaringen met de stage, de mini-onderneming en het comeniusproject E-motion, the way to work together in Europe, dat draait rond ondernemerschap. >

Leerlingen van 5 OPR onthaalden deze buitenlandse delegatie aan de poort van campus Willebrord. Daarna leidden ze, samen met een leerling van 5 kantoor, de leerkrachten rond in de mode-, verkoop- en kantoorklassen waarna we naar de ontmoetingsruimte van het vroegere Sint-Willebrordcollege trokken voor de lunch en de presentaties. Na afloop volgde nog een informele babbel - in ‘t Engels - met de leerkrachten en leerlingen.

Mijn excuses aan de leerlingen van 5 OPR dat ik vergeten ben van hun voortreffelijke ontvangst en rondleiding foto’s te nemen, evenals aan directeur Franck Bogers. Ik was zo aandachtig naar zijn speech aan het luisteren dat ik hiervan ook geen foto’s heb.

De andere foto’s kan u hier bekijken op deze knop.

donderdag 24 oktober 2013

onder

 

Home