zondag 27 mei 2018

Drie musketiers voor de wiskunde

In het kader van het project ?Wiskunde en kunst? trokken drie leerlingen eropuit naar het MAS om na te gaan of een perspectiefafbeelding toelaat om de hoogte te schatten van een gebouw. Er werd dus een foto gemaakt en omdat we er toch waren, bezochten we het museum.

Donderdag 21 maart 2012, een dag met veel zonneschijn en een stevige wind. Met ??n doel voor ogen en in dienst van de wetenschap gingen we op weg naar het MAS.

We namen tram 7 om de bestemming te bereiken, sommigen van ons hebben nieuwe gebieden verkend. Na flink wat meters stappen bereikten we onze bestemming.

figfigfig

Bij het MAS aangekomen namen we een paar foto?s van op een lange afstand. Vervolgens deden we een paar metingen, met behulp van een lintmeter en een paar professionele mensen ( Fahad en Meneer Everaert). Voor de wetenschap hebben we verschillende mensen lastig gevallen terwijl ze aan het eten waren, maar voor de wiskunde zijn we niet te stoppen. Nadat de foto?s voor mijn project genomen waren, hebben we op een rustig plekje voor een dok onze boterhammen opgegeten.

Daarna gingen we het MAS binnen en genoten op het dak van het mooie uitzicht over Antwerpen. Door een opening in de glazen wanden van het dak kon je mooie foto?s trekken. We hebben ook onze woonplaats proberen te situeren, sommige bekende gebouwen vonden we makkelijk terug door middel van hun lengte en vorm. Ten slotte bezochten we een zaal in de MAS: ?Leven en dood? was de titel van deze zaal.

Uiteindelijk zijn we bijeengekomen en gezamenlijk naar de tramhalte gegaan om een geslaagde uitstap te eindigen.

P.S.

Volgens onderwerpen maakten deel uit van ons project ?Wiskunde en kunst?.

Meten in een perspectiefafbeelding: Yassine Chikri. (Vandaar de excursie.)

Cilinderanamorfose: Jori Van Goethem. (Komen niet in het wild voor, vandaar geen excursie.)

Penrose en Girih betegelingen in het Darb-i Imam schrijn in Isfahan, Iran: Fahad Shahid. (Budget ontoereikend, vandaar geen excursie.)

Verslaggever: Yassine Chikri

 

zondag 21 april 2013

onder

 

Home