zondag 14 april 2024

De Modeafdeling op bezoek bij het Modemuseum in Hasselt

Op dinsdag 7 juni brachten de lln van onze mode-afdeling een bezoek aan het modemuseum van Hasselt. Titel van deze tentoonstelling: DressUndress.

Het (naakte) lichaam tonen mag weer. Dat laten de recente modeweken ons zien. Naked dresses, mini-rokken en cropped tops zijn all the rage, maar ook outfits die je van kop tot teen verhullen, zijn populair bij bekende sterren. Wat zijn jouw schoonheidsidealen? Hoe vertaal jij je normen en waarden in je outfit? En vooral: waardoor laat je je in die keuze beïnvloeden?
Mode pendelt al eeuwenlang heen en weer tussen verstoppen en onthullen. Wat vandaag mag in de mode, mocht gisteren niet en andersom. Nu weer is een enkel taboe, later een blote rug. Wat triggert die pendelbeweging en hoe gaan ontwerpers toen en nu daarmee om? Met de expo DressUndress gaat Modemuseum Hasselt op zoek naar antwoorden.
Onze leerlingen werden onder deskundige begeleiding van een gids doorheen deze tentoonstelling geleid. Ze mochten er ook deelnemen aan een creatieve workshop waar iedereen ook laaiend enthousiast over was.
Mode, we zijn er door gebeten!
........
Op deze link kan u enkele sfeerbeelden vinden: https://bit.ly/3Q96OcM


Mw. Luyten en Mw. Andolfi

dinsdag 07 juni 2022

onder

 

Home