zaterdag 19 januari 2019

De Antwerpse zoo

De Antwerpse Zoo mag dan een klassieker zijn… in OkAN proberen we er altijd een eerste afsluitmoment van het schooljaar van te maken.

Leerkrachten stonden het woord af (!) aan ervaren gidsen… en die gidsen trachtten met wat leuke weetjes en verhalen onze leerlingen te boeien. We mochten getuige zijn van ware liefdesperikelen: Nestor de leeuw die niet bij de jonge Selma geraakt omdat zijn oude zus er op een erg onaardige manier letterlijk en figuurlijk voor gaat liggen. Onze Salma die dat nog even opnieuw vertelde (in zeer begrijpelijk Nederlands) aan een andere leerling die net een leuke foto maakte toen de gids het vertelde… Hoe je precies het verschil kan zien tussen een panter en een zwarte jaguar, hoe uniek de strepen van elke okapi zijn…

Voor en achter de schermen… werd er gekeken en gewerkt. Ook mevrouw Lesli die bij de voorbereiding het voortouw genomen had, liet niets aan het toeval over… de leerlingen werden met een aangepaste opdracht na de middag zelfstandig op pad gestuurd.

De Zoo had de bloemetjes (duizenden perkplantjes) buitengezet… en wie wilde, kon hiervan en van nog veel meer genieten. Heel wat leerkrachten en leerlingen hebben dat ook gedaan.

figfigfigfigfigfigfigfig

 

vrijdag 08 juni 2018

AlgemeenFotoalbumOKANHome

onder

 

Home