zondag 14 april 2024

Campus St. Willebrord op de skiberg

Campus St. Willebrord ging voor een serieuze uitdaging! Na een hele trimester hard werken, was het tijd om even alles los te laten en de latten aan te binden, heerlijk ontspannen door lekker te bewegen in een perfect sneeuwlandschap!

Aspen ontving zo’n 120 leerlingen van onze campus. Van 1B1 tot 7 BS, iedereen wou het wel eens uitproberen. Alhoewel de temperatuur buiten al lichtjes gestegen was, was het op de piste toch wel best koud! Dat moet ook want je kan hier 365 dagen per jaar genieten van perfecte sneeuw! De piste is 240 meter lang, 50 meter breed en 14 meter hoog.
De monitoren lieten onze leerlingen kennismaken met de wintersport. Alle leerlingen werden in herkenbare groepjes ingedeeld met een kleurrijke muts over hun helm of een hesje over hun jas. De introductie kon beginnen.

Na anderhalf uur les konden ze de tips en tricks nog een uur daarna uitproberen. Dan was het tijd om te genieten! De frisse wind, de koude komt je tegemoet als je de berg afkomt. Wat een heerlijk gevoel! Vallen en weer opstaan, lachen om de capriolen die sommigen uithaalden, het hoorde er allemaal bij.

Na een intensieve oefensessie konden we in de grote cafetaria onze lunch opeten of iets bestellen aan de bar.  Daarna was het tijd om weer huiswaarts te keren.

We vergeten zeker niet de turnleerkrachten te bedanken voor de perfecte organisatie, evenals alle monitoren van Aspen voor hun geduldige uitleg en deskundige begeleiding.
Dit was een dag om niet meer te vergeten!

Nagenieten kan je nog door de foto’s hier te bekijken: https://bit.ly/3v05Whx

Ondertussen fluiten we verder het toepasselijke liedje…

Sleigh bells ring, are you listenin’?
In the lane, snow is glistenin’
A beautiful sight
We’re happy tonight
Walkin’ in a winter wonderland
Gone away is the bluebird
Here to stay is a new bird
To sing a love song
While we stroll along
Walkin’ in a winter wonderland
(Michael Bublé)

maandag 19 december 2022

onder

 

Home