zaterdag 19 januari 2019

Campus St.-Willebrord op studiereis naar Parijs

Op maandagmorgen om 05.30 u trok de derde graad onder begeleiding van Mw. Goyvaerts, Dhr. Distelmans, Mw. Ketteridge, Mw. Meese en Mw. De Cnodder naar de hoofdstad van Frankrijk, Parijs.
Parijs is de stad met de grote geschiedenis, de stad die de hoofdrol speelde in talrijke liedjes en films… Parijs, dat is de Bastille, de Eifeltoren, de metro…Parijs, dat is Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir, het Louvre, de Notre-Dame, les Invalides, de Arc de Triomphe en de Sacré-Coeur, hoog boven op de butte Montmartre. Al deze bezienswaardigheden zijn het hele jaar door trekpleisters voor massa’s toeristen. Parijs heeft een bezoeker die houdt van wandelen, mijmeren, genieten, ontzettend veel te bieden. Parijs is ook een modestad, een shoppingplezier… Grote warenhuizen, antiekhandelaars, modehuizen… smeltkroes van luxe en elegantie…

Tamelijk vroeg arriveerden we rond 11 uur met voorbeeldige leerlingen in deze zalige stad waar de chauffeur ons dropte aan Place de la Concorde. Onze studiereis startte meteen. De leerlingen die over deze plek iets hadden voorbereid, vertelde dat aan de anderen terwijl we onze ogen uitkeken. Dat hier de guillotine stond tijdens de revolutie en het feit dat na Lodewijk XVI er maar liefst 1100 mensen hier stierven, maakte iedereen wakker.
We trokken verder door de grille d’Honneur naar de Jardin des Tuileries waar we even pauzeerden aan de Octogone, de grote achthoekige vijver… Na het winterweer van vorige week waren we niet goed voorbereid op de stralende zon. Wat deed dat deugd!
Na een plas-, picknick- en rustpauze trokken we verder door de dit prachtige park naar het Louvre. Meteen werden onze leerlingen omringd door venters en tekenaars. Gelukkig zijn onze leerlingen ook prima onderhandelaars die zich niet zo meteen in het zak lieten zetten.
Van het Louvre naar de Notre Dame, langs het Hotel de Ville naar Centre Pompidou… het was een zeer lange wandeling, wat niet iedereen gewoon was… Gelukkig was het prachtig weer en zat de sfeer er goed in. Na een maaltijd in de omgeving van Centre Pompidou keerden we weer naar de bus en zo naar ons hotel. Foto’s van deze dag vindt u hier http://bit.ly/1Xfu0Gd
De volgende dag verkenden we het zakencentrum La Défense waarna we met de metro naar de Eifeltoren trokken. In de namiddag kozen sommigen voor de modewandeling en met de anderen bezochten we Stade de France. We kwamen weer samen in het restaurant voor onze gezamenlijke avondmaaltijd… Daarna volgende een boottochtje op de Seine. Die werd opgevrolijkt door het weerzien van de andere campus op een andere boot wat onze leerlingen weer inspireerden tot een eigen haka van SIWICO! Moe maar voldaan keerden we weer hotelwaarts voor onze laatste avond.
Foto’s van deze 2de dag vindt u op deze klik. http://bit.ly/1QVC0ET
Stade de France-foto’s vindt op deze link: http://bit.ly/24DqR8Q
Omdat de bus redelijk ver van ons hotel geparkeerd was, verloren we op woensdag veel tijd en kwamen we te laat volgens onze planning aan op Montmartre. Toch was de omgeving van de Sacré-Coeur een heerlijke lunch- en ademplek zodat we onze shopnamiddag skipten en vandaar richting bus trokken. Uiteraard zijn er ook foto’s van deze laatste dag op deze link: http://bit.ly/1Ygb8W6
De uittocht uit Parijs duurde langer dan verwacht door de files… We arriveerden uiteindelijk rond 11 u , veilig en wel, onze school en in een mum van tijd was iedereen op weg naar huis… Om van de verdiende vakantie en de zon in eigen land te gaan genieten.

zondag 08 mei 2016

onder

 

Home