zaterdag 19 januari 2019

Bezoek Coca-Cola

Leerlingen van de 2de en 3de graad van de campus HF bezoeken Coca-Cola.

De rondleiding duurde in totaal 2 uur; de leerlingen zijn eerst begonnen met het bezoek aan productie en distributie en dit duurde respectievelijk één uur. Vooraleer de leerlingen gestart zijn moesten ze een haarnetje opzetten om hygiënische redenen. Ze moesten ook ieder een hoofdtelefoon opzetten, zodat ze alle inlichtingen van de gids beter zouden begrijpen, hoofdzakelijk in plekken waar het geluid van de machines te storend was.
Met het verloop van de rondleiding, kregen de leerlingen beter inzicht in hoe het productie- en distributieproces gebeuren. Ze hebben ook een beter beeld gekregen van wat de technologie van vandaag betreft en alles wat je kon zien op hun gezichten was een blik die nieuwsgierigheid en bewondering uitdrukte.
Na de afloop van dit eerste deel van de rondleiding, volgde nog één uur interactieve rondleiding in het bezoekerscentrum, wat zeker veel interessanter was voor onze leerlingen. Deze interactieve rondleiding houdt vijf interactieve modules in (gymnasium, theaterklas, innovatielabo, duurzaamheidsmuur en talentenhoek). Ze hebben aanvankelijk ieder een IPad van de gids gekregen en ze zijn naar het gymnasium gegaan. Daar werd er een wedstrijd tussen twee teams gedaan om de kennis over het bedrijf Coca-cola te testen. Daarna zijn ze naar het innovatielabo gegaan, daar leerden de leerlingen het belang van het water en het koolzuur, wat de RI’s specifiek zijn en ze stelden ook hun eigen drank samen. Aan de duurzaamheidsmuur verzamelden ze de lege drankverpakkingen correct in, volgend het voorbeeld van Coca-Cola in verband met de bijdragen aan de duurzame verpakkingen en recyclagestrategie van diezelfde. Op de talentenhoek vonden ze meer inlichtingen over hoe ze aan de slag kunnen gaan als jobstudent(e) bij hen. Ten laatste hebben ze in de theaterklas gezeten en ze kregen nog eenmaal belangrijke informatie over het bedrijf zelf, namelijk belangrijke historische gebeurtenissen.
De rondleiding was uiteindelijk afgelopen, maar de leerlingen kregen allemaal hun favoriete frisdrank en zo eindigde het bezoek.
(Steffi, 6 CoM)

maandag 25 september 2017

onder

 

Home