dinsdag 26 mei 2020

Bezinning met de leerlingen van 6 ASO, 6 TSO en 6 BSO

Op vrijdag 22 februari 2019 organiseerden onze godsdienstleerkrachten een bezinning in de Norbertijnenabdij te Tongerlo.

We bezochten het domein van de paters en ‘s middags gingen we samen naar de kerk om tijdens een eucharistie de apostel Petrus te gedenken. In het Da Vincimuseum vertelde pater Ivo ons over de diepe betekenis van Witte Donderdag, de dag dat Jezus de eucharistie en het priesterschap instelde. Het laatste avondmaal is een prachtig schilderij met interessante details! 
Na het vieruurtje konden we in groepjes over onze eigen tegenwoordige ideeën, gedachten en gevoelens spreken met het oog op het begin van iets nieuws en tegelijkertijd het afsluiten van onze secundaire-school-carrière. 
We leerden Qigong oefeningen o.l.v. een tai chi leraar die ons vertelde: ‘Soms moet je gewoon diep ademhalen, loslaten en kijken wat er dan ontstaat’.

Met een lekkere pizza werd dag afgesloten. Het was een fijne, leerrijke dag die ons de kans gaf om te ontspannen en het christelijk geloof anders te leren kennen.
Tof !!

figfigfigfig
figfigfigfig

 

vrijdag 22 februari 2019

AlgemeenASOBSOFotoalbumTSOHome

onder

 

Home