zondag 14 juli 2024

Ardennensurvival 2024

De leerlingen van het 5de jaar, campus HF, trokken naar Comblain-au-Pont op Ardennensurvival.

Ze kampeerden er drie dagen op de camping ‘Camping le Rocher de la Vierge’. De omgeving leende zich er uitstekend voor de activiteiten die ze er beleefden, allemaal op loopafstand van de camping.

De omgeving van Comblain-la-Tour is bosrijk. Ze verbleven er tussen de heuvels van de Ardennen. Deze zijn ontstaan in de ijstijd. Door de erosie van het kalkzandsteen zijn de dalen van de Ourthe en de Amblève ontstaan. Er zijn grote bossen te vinden met hier en daar bijzondere plekken.
Ze kwamen langs het natuurreservaat Les Roches Noir, een bijzondere plek waar een heel ander gesteente te vinden is dan de rest van de omgeving en waar een bijzonder microklimaat ontstaan is. Maar ook zijn Les Tartines niet te missen in het landschap, een bijzonder natuurverschijnsel.

Tijdens deze drie dagen beleefden ze verschillende activiteiten in kleine groepjes. Met hun groep, een instructeur en een leerkracht gingen ze spannende activiteiten tegemoet, waar ze werden uitgedaagd en moesten samenwerken. ‘s Avonds kookten ze hun eigen potje, dekten ze hun tafel, deden ze zelf de afwas en kropen ze voldaan in hun slaapzak.

Een geslaagde uitstap!

fig

 

woensdag 22 mei 2024

onder

 

Home