zaterdag 25 mei 2024

Ardennensurvival

De leerlingen van het 5de jaar, campus HF, trokken naar Comblain-au-Pont op Ardennensurvival.

Ze kampeerden er drie dagen op de camping ‘Camping le Rocher de la Vierge’. De omgeving leende zich er uitstekend voor de activiteiten die ze er beleefden, allemaal op loopafstand van de camping.

De omgeving van Comblain-la-Tour is bosrijk. Ze verbleven er tussen de heuvels van de Ardennen. Deze zijn ontstaan in de ijstijd. Door de erosie van het kalkzandsteen zijn de dalen van de Ourthe en de Amblève ontstaan. Er zijn grote bossen te vinden met hier en daar bijzondere plekken.
Ze kwamen langs het natuurreservaat Les Roches Noir, een bijzondere plek waar een heel ander gesteente te vinden is dan de rest van de omgeving en waar een bijzonder microklimaat ontstaan is. Maar ook zijn Les Tartines niet te missen in het landschap, een bijzonder natuurverschijnsel.

Tijdens deze drie dagen beleefden ze verschillende activiteiten in kleine groepjes. Met hun groep, een instructeur en een leerkracht gingen ze spannende activiteiten tegemoet, waar ze werden uitgedaagd en moesten samenwerken. ‘s Avonds kookten ze hun eigen potje, dekten ze hun tafel, deden ze zelf de afwas en kropen ze voldaan in hun slaapzak.

Een geslaagde uitstap!

fig

De avontuurreis van het 5de jaar in Ardennen door de ogen van Mithat en Mesut

De leerlingen van het 5de jaar hebben hun grenzen verlegd tot het maximum. Tijdens de eerste dag moesten we wandelen door de bossen om naar onze tenten te geraken. Wat een amusante wandeling was dat! De adembenemende activiteiten waren voor sommige leerlingen te intensief, anderen durfden het niet te doen. Een aantal van de activiteiten waren klimmen, abseilen en hoogteparcours. We moesten vlotten bouwen en met een achttal leerlingen gaan varen op het water. Maar iets wat uitdagender was, was de kou in de nacht wanneer we moesten gaan slapen. Leerlingen hadden meerdere kousen en truien nodig om zichzelf te kunnen verwarmen. Na het avondeten werd er een kampvuur aangestoken, leerlingen kwamen samen om verhalen te vertellen en nieuwe vrienden te maken. Elke dag werden er studenten gekozen om te koken, afwassen en groenten te snijden. Ieder ochtend werden we om 08.00 uur wakker gemaakt met luide muziek. Het was een prettige driedaagse, we hebben veel beleefd maar ook veel nieuwe herinneringen gemaakt. Het is zeker om over te doen. Er zijn nog een tal van activiteiten die de moeite waard zijn om uit te proberen.

woensdag 24 mei 2023

onder

 

Home