donderdag 25 april 2024

Al etwinnend door de corona-quarantaine

Aan het begin van de corona-quarantaine deed Tine De Cnodder, leerkracht aan Campus Sint-Willebrord van Sint-Willebrord – Heilige Familie te Berchem een oproep aan de leerlingen van de 3de graad om vrijwillig deel te nemen aan een eTwinning-project. 5 leerlingen uit 7 Business Support: Pilar Vleugels, Loubna Madmar, Nada El Hammouti, Konrad Muszalik en Laura Van Loo namen de uitdaging aan.

Het eTwinning-project “How do you do in times of corona crisis?” was een project waarin deze leerlingen zich engageerden om met andere Europese jongeren uit Nederland, Duitsland, Italië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland en Servië te werken rond het thema van de coronacrisis.
Het werd een project waarin zowel aandacht werd besteed aan de geestelijke als aan de fysieke beleving.
Met allerlei opdrachtjes in internationale teams gingen deze studenten aan het werk.
Hoe ervaren jongeren in deze Europese landen deze crisis? Hoe gingen ze om met de gedwongen quarantaine in hun land, dorp of stad? Door er samen over te babbelen en er rond te werken, konden ze de isolatie beter aan. Met de workshop “Inner strengths” ontdekten ze hun eigen innerlijke kracht om moeilijkheden te overwinnen. Door er bewust mee om te gaan; kunnen ze dat toepassen op andere probleemsituaties.
Dagmar Ven, studente aan de lerarenopleiding Thomas More Kempen Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding – Bewegingsrecreatie, zorgde voor pittige workouts zodat ze ook fysiek in beweging bleven op een leuke manier.
We zoomden, mailden, videofacetimeden en babbelden met elkaar. Ook Instagram, Facebook en Google hangouts waren populaire contactmiddelen.
Op Europe Day werd een videofuif georganiseerd met songs die ze zélf hadden uitgekozen en waarvan ze happy werden mét een video van alle deelnemers.
Gezamenlijk je inzetten voor een project, versterkt de vriendschapsband en op de resultaten mogen ze fier zijn. Zo komt er nog een eindfilm die alle resultaten zal bundelen met het winnend logo, de winnende song maar ook voordrachten van de studenten, het voorstellen van hun lievelingsgerecht, zélf muziek maken…
Dit project trok de aandacht van de Roemeense (zie https://bit.ly/2MPF1yN), Griekse pers (https://www.makthes.gr/thessaloniki-24-288275 en ook op https://bit.ly/3fjVK9s). De Italiaanse pers volgde ook:  https://bit.ly/38vKdlq
Europese jongeren die elkaar motiveerden tijdens deze moeilijke periode is toch een positief verhaal.
Deze Europese vriendschappen zullen ze nooit vergeten. Ook na dit project zullen die zeker nog verder gezet worden.

maandag 29 juni 2020

onder

 

Home