zaterdag 25 mei 2024

Afsluitmoment BuurtBoost en Laat Antwerpen Blinken

Vrijdagnamiddag 26 oktober 2018 van 13.45 tot 15.00 uur.

Aan het begin van de herfstvakantie opende de campus HF haar deuren voor de buurtbewoners om mee het afsluitmoment van de twee projecten te vieren, waaraan de school deelnam.

De twee projecten waren:

- BuurtBoost waarbij we als school probeerden de buurt meer bij de school te betrekken (of ook omgekeerd); dit deden we onder andere door het organiseren van activiteiten in het dienstencentrum De Veldekens;
- Laat Antwerpen Blinken: de zwerfvuilopruimactie waaraan bijna alle klassen van de campus HF deelnamen.


Het afsluitmoment werd een gezellig moment op de speelplaats. Een vijftiental buurtbewoners kwam op bezoek en kreeg door enkele leerlingen van 6 STW een rondleiding door de school en sloot nadien aan bij het gebeuren op de speelplaats.
Voor de leerlingen was er muziek op de speelplaats, stonden er enkele volksspelen klaar, werden er geschenkjes verloot en was er iets te eten (pompoensoep en pompoencake) en te drinken (zelfgemaakte ijsthee).


Een fijne afsluiter van de eerste acht weken school van dit schooljaar!

figfigfigfigfigfigfigfig


In de maand oktober werd door de stad Antwerpen “BuurtBoost” georganiseerd waar onze school aan deelnam. Op 26 oktober 2018 vond het afsluitmoment plaats op onze school.
Omliggende bewoners werden uitgenodigd en konden genieten van een warme kop pompoensoep en een heerlijk stukje pompoencake. Een aantal leerlingen van het derde middelaar kregen als opdracht een paar bezoekers te interviewen en te vragen over onze school zelf en over het milieu.
Op de vraag wat mensen van onze school vonden, kwam er toch steeds één punt terug naar voren; de verscheidenheid van nationaliteiten en culturen binnen onze school. Dit is omdat wij de onthaalklassen (OkAN) aanbieden aan anderstalige jongeren. Ook hier waren veel vragen bij; onthaalklassen zijn klassen die samengesteld worden om zo alle jongeren een kans te geven om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen en om zo een mooie studiecarrière op te bouwen. Het was zeker een geslaagde dag voor zowel ons als de bezoekers!

(geschreven door 5 Communicatie en Media)

 

vrijdag 26 oktober 2018

ASOFotoalbumGastvrijOKANTSOHome

onder

 

Home