zaterdag 25 mei 2024

7 BS goes international

Met hun eTwinningproject Teens on Tour won 7 Business Support een eTwinning-kwaliteitslabel én een bijkomende prijs van Move2Learn, Learn2Move. Dankzij eTwinning Vlaanderen, EPOS vzw en steun van #Move2LearnLearn2Move kon deze klas Athene bezoeken en kennismaken met deGriekse partnerschool 3rd Geniko Lykeio of Ano Liosion!
Mw. Goyvaerts maakte per dag een verslagje op facebook.

De eerste dag vertrokken we na het ontbijt met de metro naar het Syntagmaplein, dan te voet richting Lycabettusheuvel, de hoogste heuvel van het moderne Athene, eventjes te voet naar de top die 277 meter boven de stad uitsteekt ... wat een prestatie! Gelukkig was er boven een café-restaurant waar we konden eten en drinken. Daarna wandelen we vlotjes te voet terug naar beneden, richting Pláka, een oude volksbuurt in Athene met een gezellig en authentiek karakter. Nadien gingen we met de metro naar ‘Athens metro mall’, tijd om wat te shoppen en te eten om vervolgens met de metro terug naar het hotel om nog eventjes te oefenen voor onze presentaties de volgende dag. Foto’s van deze eerste dag kan u bekijken op deze link: http://bit.ly/2sHa4Tm
De 2de dag vertrokken we na het ontbijt met de ‘suburban railway’ naar Ano Liosia, een voorstad van Athene, waar we hartelijk werden verwelkomd door de directeur en enkele leerkrachten van het 3rd Geniko Lykeio. Daarvan vindt u hier foto’s: http://bit.ly/2BbQfZd
Vervolgens wandelden we samen door het stadje naar het stadhuis voor een ontvangst door de burgemeester en de ‘vice-mayor’ van het stadje. Na de speech van de directeur en de vice-burgemeester werden we overladen met geschenken! Tot slot kregen we nog een drankje en een heerlijk koekje. Ons bezoek haalde ook de Griekse krant! Wie Grieks kan lezen, kan het op deze link nalezen: https://fylarhos.blogspot.com/2018/11/3_14.html
Na dit ontvangst trokken we verder naar de plaatselijke kerk, waar we weer hartelijk werden verwelkomd door de Griekse priester. Die legde ons het ritueel uit van een Griekse orthodoxe viering. Foto’s van de andere bezochte kerken vindt u hier: http://bit.ly/2CJXk37
Nadien gingen we terug naar de school. De lln. presenteerden hun land, hun stad en hun school. Ze leerden elkaar beter kennen via kennismakingsspelletjes en na een korte pauze werd er een Grieks lunchbuffet tevoorschijn getoverd met zelfgemaakte gerechten. Nadien volgde er muziek en dans ... Wat een ontvangst…!! In de late namiddag keerden we terug naar Athene. Na een ommetje langs het hotel, gingen we ‘s avonds nog naar Pláka voor de gezellige sfeer, om een beetje te shoppen en iets te eten. A day to remember !
#Move2Learn2Move De presentatie van de Griekse leerlingen kan u hier bekijken: http://bit.ly/2MrYe8A
An other day in paradise ...
Op donderdag werden we opgewacht door de Griekse leerkrachten en leerlingen aan het Acropolismuseum. We bezochten samen het museum en kregen een uitgebreide uitleg van de 2 leerkrachten Vasilis en Ioanna. Vervolgens bezochten we samen de Akropolis. Nadien was het tijd voor een late lunch bij Sabbas, op de 4de verdieping, met zicht op de Akropolis.
Daarna moesten we helaas reeds afscheid nemen van onze Griekse vrienden.
Na enkele uurtjes rust in het hotel, vertrokken we naar Allou, een Grieks pretpark. Met tram en bus geraakten we er wel. Iedereen vond er wel iets naar z’n gading : ‘the Red Devil’, het reuzenrad, karting, ...De kou had ons verrast maar het plezier maakte dat helemaal goed.
Moe maar voldaan keerden we terug naar het hotel waar we in de bar nog even naar de voetbalwedstrijd België-IJsland keken of sommigen nog iets haalden om te eten of anderen direct gingen slapen. Het was weer een prachtige dag in Athene.
Vrijdag 16 november was onze laatste volledige dag in Griekenland , dus trokken we met de tram naar Piraeus, een Griekse havenstad op ongeveer 6 km van Athene. We wandelden langs de baai van Piraeus en zagen er prachtige schepen en enkele mooie gebouwen. We lunchten met zicht op zee en vertrokken terug richting Athene aan het Georgios Karaiskákis Stadion van voetbalclub Olympiakos Piraeus.
We gingen nadien nog even langs het Monastirakiplein en omgeving om een beetje te winkelen.
‘s Avonds volgde dan nog ons laatste avondmaal samen bij Bairaktaristaverne aan het Monastirakiplein, met live music. Jammer genoeg konden mijn collega’s niet mee. Daarna trokken we met de voorlaatste tram terug naar het hotel om onze laatste nacht in Athene door te brengen ... sommigen al slapend, anderen ‘alive and kicking’ ????
Onze studiereis naar Athene zit er op. Het was een leerrijke trip en het was zeer aangenaam om in contact te komen met de Griekse leerlingen en leerkrachten. Onze leerlingen lieten zich van hun beste kant zien in de Griekse school. Ze stelden ook een programma op voor de resterende dagen tijdens de lessen PAV. Onze dagen in Athene waren goed gevuld. Bovendien kennen we mekaar nóg beter door 6 dagen samen op te trekken.
Met dank aan Mw De Cnodder die werkt met eTwinning projecten én bovendien nog een prijs won met deze klas en de directeur die deze manier van werken aanmoedigt en ondersteunt. #eTwinning #Move2Learn2Move
Foto’s van onze indrukken van Athene vindt u op deze link: http://bit.ly/2B39F23
De kerken die we bezochten, kan u hier bekijken: http://bit.ly/2CJXk37
Over de indrukwekkende Griekse geschiedenis in Athene vindt u hier foto’s: http://bit.ly/2FWQhHk
Deze link http://bit.ly/2FXrUt4 toont onze groepsactiviteiten, inclusief het bezoek aan het stadhuis.
Foto’ van de leerlingen tijdens de activiteiten vindt u hier: http://bit.ly/2CNw2IS
Prachtige foto’s van onze hele Europese groep kan u hier bekijken op deze link: http://bit.ly/2FPtFt8

Sandra Goyvaerts
Group picture Move2Learn 7 BS

donderdag 24 januari 2019

onder

 

Home