vrijdag 18 januari 2019

4 Office zag ze vliegen!

Op dinsdag 5 mei trokken we met 4 Office naar de luchthaven van Antwerpen voor het vak logistiek.

Voor onze ogen zagen we een vliegtuig naar Malaga vertrekken en stiekem droomden we ervan op dat vliegtuig te zitten, maar helaas. Gelukkig werd het wel een boeiende middag, waarbij we leerden hoe de luchthaven functioneert.
Met onze gids Harry brachten we eerst een bezoek aan het Stampe & Vertongen Museum, met zijn unieke historische vliegtuigen. Het museum herbergt een verzameling van het beroemde vliegtuigen van de Antwerpse luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen, die hun vliegtuigfabriek in Deurne hadden. Onlangs werd ook een belangrijke collectie vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog aan het museum toegevoegd. Tevens zagen we een echte V1 uit de Tweede Wereldoorlog.
Na het museum checkten we in als passagier en gingen vervolgens langs de veiligheidscontrole. Gelukkig had niemand verboden spullen bij en mocht iedereen voorbij de metaaldetector. Toen kregen we te zien wat er zich voor en achter de schermen op een luchthaven afspeelt.
Tenslotte bezochten we de vliegtuigloods. Het prijskaartje van de priv?jets deed onze hoofden duizelen. We besloten dan toch maar de bus naar huis te nemen?
Foto’s van ons bezoek vind je achter deze knop. Veel kijkplezier!

woensdag 06 mei 2015

onder

 

Home