donderdag 21 februari 2019

2de graad Campus St. Willebrord naar Flanders Fields

De voorbije week trok de 2de graad van Campus St. Willebrord naar Ieper om er de “Groote Oorlog” te herdenken.
Dat deze reis geslaagd was en een diepe indruk naliet, kan je lezen in het volgende verslag van Mw. E. Van Ooyen, leerkracht PAV.

Gepakt en gezakt en vol verwachting vertrokken we op dinsdag 12 mei richting Westhoek.
Na twee uurtjes rijden, verscheen het eerste monument dat ons aan WO I herinnerde: de IJzertoren. We bezochten het museum en kregen zo een pakkend overzicht van de gebeurtenissen in ?De Groote Oorlog?.
Na een middagpauze bezochten we de Dodengang. In deze loopgraven probeerden we ons voor te stellen hoe het leven er toen moest uitgezien hebben. Verschrikkelijk?We werden er stil van.
In de late namiddag passeerden we nog even langs het Duits militair kerkhof van Vladso. De soberheid viel op. Een groot contrast met Tyne Cot, zo zouden we de dag erna merken.
Genoeg informatie verwerkt voor vandaag, op naar ons verblijfcentrum: De Iep. Na een avond tafelvoetbal, tafeltennis, chillen en een klein dansje te placeren, kroop iedereen onder de lakens.
Woensdagvoormiddag bezochten we het mooie, gezellige Ieper aan de hand van een zoektocht. De leerlingen leerden de prachtige gebouwen van deze stad kennen.
In de namiddag stond een bezoek aan Tyne Cot gepland. We hadden het voorrecht een ceremonie te mogen bijwonen. Een aantal Engelsen, compleet uitgedost in uniformen, kwamen hulde brengen aan hun overgrootvaders. Het was een beklijvende toespraak, waar iedereen stil van werd. Fijn was ook het napraten met ??n van de mannen en het luisteren naar zijn verhaal.
En toen zat onze trip erop: we keerden huiswaarts met de bus en iedereen had een geslaagde tweedaagse op zak! Sfeerbeelden van deze indrukwekkende tweedaagse kan u zien, als u hier klikt.

donderdag 14 mei 2015

onder

 

Home